Kleding maakt je foto

Gepubliceerd op 12 maart 2022 om 08:03

Wist je dat de keuze van je kleding(kleuren) de sfeer in je foto bepaald?

Een fotograaf boek je omdat de stijl van fotograferen en bewerken je aanspreekt. Mijn bewerking is licht, zacht en warm. De bewerking komt het beste tot zijn recht als je je kleding daar op aan past.  Natuurlijk kan ik erg veel in de bewerking, maar de kleding bepaald de sfeer.

 

In deze blog zie je foto's uit dezelfde shoot. De foto van de newborn op de neutrale doeken geeft een andere sfeer dan de foto van het hele gezin samen. Dit komt doordat de ouders wat donkerdere/hardere kleuren aan hebben. 


Licht, zacht en warm


Wat kun je dan het beste aantrekken? Probeer zoveel mogelijk effen kleding uit te kiezen. Kleding waar bijv. een tekst op staat, trekt al snel de aandacht in de foto. Ook is het erg mooi om structuren/stoffen te combineren. Denk daarbij aan een gebreide trui, linnen en katoen.

Dan eigenlijk het belangrijkste, de kleur. Stem kleuren op elkaar af, maar trek niet exact dezelfde kleur aan.

Voor NewBorn shoots neem ik altijd een aantal doeken mee en ik heb newborn pakjes die je vrijblijvend mag gebruiken.

Onderstaande kleuren matchen het beste met mijn bewerking.



Wil je toch mij als fotograaf boeken, maar heb je niet deze kleuren in je kledingkast hangen. Of voel je je prettiger bij andere kleuren. Dan kan dat uiteraard! Wanneer je kleding aan hebt waar jij je niet fijn bij voelt, zie je dit ook terug in de foto. Dus doe vooral waar jij je het beste bij voelt!

 

Heb je hulp nodig of wil je advies? Ik wil altijd met je mee denken. Stuur bijvoorbeeld foto's door van setjes zodat we samen kunnen bekijken wat het mooiste zal zijn voor de fotoshoot.


Maar wat ik het allerbelangrijkste vind, is dat jullie jezelf prettig voelen in de kleding die jullie dragen.